A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által  lefoglalt 8000 liter alkohol a szennyíziszapos elegyítés után rothasztó tartályokba került a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt telepén, majd egy hosszas biológiai folyamattal biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul.

A közelmúltban semmisítették meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket. Az ismeretlen eredetű italokból biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul. A pénzügyőrök az elmúlt időszakban mintegy nyolcszázötven esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű.

Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd elrendelik megsemmisítésüket. A lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött, a NAV munkatársai a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötték össze, majd hatósági zárral látták el azokat. Emellett gondoskodtak a palackok szelektálásáról is, figyelve az újrahasznosításra. A tartályokban lévő szeszt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-nél szennyvíziszappal keverték, elérve a végleges megsemmisítést.

Forrás: nav.hu; fcsm.hu