A BPC® Blue olyan korszerű laboratóriumi mérőműszer, amelyet kifejezetten az aerob és anaerob biológiai lebonthatóság meghatározására terveztek.

Az eszközzel a különböző biológiailag lebomló műanyagok és polimer anyagok viselkedése is vizsgálható, szimulált környezeti hatások széles skáláján. A műszer teljes mértékben megfelel a legfontosabb ISO, európai és amerikai szabványoknak a biológiai lebonthatóság értékelésére vonatkozóan.

A BPC® Blue három eltérő konfigurációt kínál: Aerob változat az aerob tesztekhez, Anaerob változat az anaerob tesztekhez és a Prémium változat, amely együttesen alkalmazható az aerob és anaerob vizsgálatokhoz. A mérőműszer minden változata két kialakításban érhető el: 9 és 18 csatornás rendszerben. Az anaerob mérésekhez pontos és hatékony adatelemzést biztosít az eszköz a biogáz keletkezéséről különböző folyékony halmazállapotú közegekben, szabályozott trágyalapú rendszerben, magas szilárdanyag tartalmú beállítások mellett is. Az aerob vizsgálatokhoz a készülék a BPC cég által szabadalmaztatott in-situ szén-dioxid abszorpciós készletével együtt működik, amely egy zárt respirométer rendszerré alakítja, így mérve az oxigénigényt.

Forrás:
www.bpcinstruments.com