A mezőny előtt az analitikai eszközök piacán

A biogáz iparág automata mérőberendezéseinek korai úttörője között tartható számon a Bioprocess Control cég, amely az alapítása óta eltelt 13 év során vezető szerepre tett szert az intelligens analitikai eszközök piacán.

Korábbiakban, a fermentációs vizsgálatok komplikáltnak bizonyultak, rendkívül változó, megbízhatatlan eredményeket nyújtottak, de a Bioprocess Control mérőműszerei ezt megváltoztatták, megbízható és pontos eredményeikkel, amelyek mérése, kalkulációja és az adatok megjelenítése egységesített formában történik. A kinyert vizsgálati adatok jelentős fejlődése lehetővé teszi az ezzel foglalkozó cégek számára, hogy hatékonyabban dolgozzanak és megfelelőbb, bizonyítékokon alapuló döntéseket hozzanak.

Ezen intelligens elemző eszközök azt jelentik, hogy a velük dolgozó emberek „okosabban” dolgozhatnak, lehetővé válik az ismételt elemzések elvégzése, csökkentett munkaterhelés mellett, minőségben és mennyiségben előálló megfelelő adatsorokkal. A gyakoribb elemzés lehetővé teszi az egyes alapanyagok viselkedésének teljesebb megértését és nyomonkövetését, valamint a biogáz fermentorok biológiai viselkedésének teljesebb átláthatóságát, így biztosítva az alapanyagok és a biológiai folyamatok optimalizálását.

Az AMPTS (Automatic Methane Potential Test System – Automatikus Metán Potenciál Elemző Rendszer) számít a Bioprocess Control zászlóshajó termékének, amely preferált analitikai eszköz a szakaszos, anaerob fermentációs vizsgálatoknál, ideértve a biokémiai metán potenciál (BMP), a specifikus metanogén aktivitás (SMA), valamint a kierjedt anyagban megmaradó gáz potenciál (RGP) meghatározását.

Az AMPTS mérőrendszer alkalmazása számos előnyt jelent, mindenekelőtt a mérésekre fordított idő és munka jelentős csökkentésével, így a műveletek hatékonyabban és olcsóbban végezhetők. Az eszköz felhasználóbarát rendszere lehetővé teszi a távoli hozzáférést, következésképpen a nagypontosságú mérési adatok bármikor, bárhonnan elérhetők. Az egységesített mérési eljárások, az adatok értelmezése és az elkészült jelentések, olyan lényeges információkat szolgáltatnak, amelyek könnyen összehasonlíthatók és amelyek alapján megalapozott üzleti döntések hozhatók.

Napjainkban, igen széles körben alkalmazzák már a Bioprocess Control okos analitikai eszközeit, mind a tudományos, mind az ipari szereplők oldaláról. A világ több mint 60 országában, több mint 1000 cég használja az eszközöket megelégedéssel. Tudományos oldalról, csak a www.sciencedirect.com tudományos adatbázisban, az eszközzel végzett vizsgálatokat tartalmazó cikket száma meghaladja a 400 db-ot.

Dr. Jing Liu, a Bioprocess Control társalapítója és vezérigazgatója, valamint a svédországi Lund Egyetem Környezeti Biotechnológia és Bioenergia Tanszék docensének megfogalmazása alapján:

„A globális biogáz ipar egyre növekszik, amelyhez mindinkább szükség van az alapanyag elemzések és a folyamat optimalizálások elvégzésére, így biztosítva hatékonyabb üzemeltetést”.

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk az innovációba történő befektetés területén, amivel képesek vagyunk a legmagasabb minőséget elérni termékeinkkel, így szolgálva ki teljeskörűen vevőink igényeit”.

Amennyiben a Bioprocess Control cég termékeiről több információra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségeken.

info@nawaro.hu

www.nawaro.hu

Telefon: +36 28 554 919

Mobil: +36 20 993 3303

Forrás: bioprocesscontrol.com