Gázmérő eszköz beszerzése fotobioreaktor gyártáshoz

„Gázmérő eszköz beszerzése fotobioreaktor gyártáshoz” című GINOP- 1.2.2-16-2017-00464 kódszámú pályázatunkkal 5,40 MILLIÓ FORINT vissza nem térítendő támogatást nyertünk eszközbeszerzésre.

A fejlesztés célja a fotobioreaktor test összeszerelési folyamatához kapcsolódó gázmérő egység beszerzése. A gázmérő egység a fotobioreaktor összeszerelésének végén, a rendszer működésének vizsgálatára, az abból fejődő gáz mérésére, tesztelésre használatos.

A projektben kizárólag egy eszköz, a gázmérő egység került beszerzésre, melyet az összeszerelési folyamat végén a fotobioreaktor funkcionális próbájához használunk. A fotobiorekator a reaktortestből és a kiegészítő berendezéseiből tevődik össze. A szerelési folyamat végén gázpróbát kell végezni a rendszer működőképességének megállapításhoz. Maga a fotobioreaktor egy innovatív termék, mert a biogázos kiserőművekből kikerülő biomasszából segédenergiák bevitelével – fény, hő, szén dioxid – mesterségesen állít elő olyan biomasszát, mely a biogázos villamos energiatermeléshez használható. Ezért a biogáz üzemek szükséges zöld biomassza mennyisége – mely jellemzően silókukorica – csökkenthető, és a termőterületek megmaradhatnak az élelmiszer ipari növénytermesztésnek. Az energetikai termeléshez pedig egy gép – a fotobioreaktor használható.

A projekt elszámolható költsége: 10.80 millió Ft

A támogatás összege: 5.40 millió Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt fizikai befejezése: 2017.12.21.

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatta.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai unió Támogatását.

Forrás: nawaro.hu