Forró a helyzet a HVG rezsicsökkentős cikke után

Hatalmas érdeklődéssel és kitörő lelkesedéssel olvastam Szabó M István HVG-ben 2015.05.01-én publikált „Így ingyen lesz az áram tíz év múlva” című cikkét. Talán még senkinek nem sikerült ennyire érthetően és tömören összefoglalnia a zöldáram termelés lényegét, és gyakorlati hasznát mindennapjainkban. A szerző a napelemajanlat.hu hivatkozásra kattintva ajánlatot kért napelemes rendszerekre, és csodák csodája, kapott is. 48 óra alatt szám szerint hatot. A kapott és publikált ajánlatok jól reprezentálják a hazai napelemes piacot. Röviden összefoglalva a lényeget:

– tengernyi sok cég foglalkozik napelemes rendszerek telepítésével

– a napelemes rendszerek ára mára elérhető szintre csökkent

– a napelemes rendszerek megtérülése 10 év körülire tehető

– használatukkal ingyen lesz az áram

– és használója óvja vele környezetét.

Akár innen, akár onnan nézzük, mi ez, ha nem a ma elérhető legstabilabb befektetés? A teljes cikk itt olvasható.

Ami viszont a cikknél is érdekesebb, az az emberek fejében kialakult kép a megújuló energiákról és azon belül is a napelemes rendszerekről. A mai napig Telekomos áremelősLánchíd alatt átrepülő Besenyei Péterescukiságfaktort kimaxoló gyerek Bruce Lee-s, és Royal Baby-s cikkek látogatottságát maga mögé utasító 2063 like, 1062 megosztás 206 hozzászólás és 270 megkeresés a cikk mérlege. Ebből egyértelműen látható, hogy az emberek fantáziáját piszkálja a téma. Viszont a kommentekből az is kiderül, hogy nagyon sokan tartanak még egy olyan döntés meghozatalától, hogy a saját energiafogyasztásukat megújuló energiából fedezzék. Ezt a félelmet pedig olyan magyarázatokkal támasztják alá, melyek 5-6 évvel ezelőtt még meg is állták volna a helyüket, de ma már kicsit idejétmúltak.

Ha úgy érzi, bizonytalan a napelemes energiatermelés támakörében, szeretne többet tudni, ide kattintva iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha úgy érzi megérett Önben az elhatározás és Ön is szeretne 100%-ban zöldáramot termelni, ide kattintva kérjen ajánlatot!

Egyébként pedig kövesse a HVG cikkével kapcsolatos kommenteket a Facebookon (az alábbi fotón látható szerelési módszer a munkavédelmi „do’s and dont’s”-ok közül egy don’t)

Forrás: hvg.hu