BREAKING NEWS – 22,04% hatásfokú napelemek a SolarCity-től

A Nap által sugárzott végtelen energiából a házak tetejére szerelt napelemek csak korlátozott mennyiséget tudnak villamos energiává alakítani, ezért a besugárzott energia jelentős része kiaknázatlan marad. A mai sorozatgyártású napelemek hatásfoka 14-16%-os, ami még mindig jobb a fotoszintézis 5% hatásfokánál, de lássuk be, azért van hová fejlődni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1 kW teljesítmény eléréséhez ma körülbelül 6,4 m2 felületre van szükség. A mai bejelentést követően ezek a felületek jelentősen csökkenhetnek a jövőben.

Az új modulok 22,04% hatásfokát egy független szervezet – a kaliforniai Renewable Energy Test Center –  igazolta. Azonos modulméret mellett körülbelő 30-40%-kal több energiát lehet kinyerni a most alkalmazott modulokhoz képest. Peter Rive, a SolarCity társalapítója szerint a modul olyan költséghatékonyan, hogy akár megérett a sorozatgyártásra is, ami 2017-től be is indulhat.

Az eredeti cikk innen érhető el.

Ha nem tud 2017-ig várni, de kíváncsi, hogy egy „hagyományos” napelemes rendszer hogyan képes kiváltani a villanyszámláját, ne habozzon, kérjen ajánlatot most!

Forrás: mashable.com