Egy ökoenergetikai projekt fejlesztése az ötlettől a megvalósulásig komplex és bonyolult folyamat. A környezetterhelés csökkentése érdekében biológiai, kémiai folyamatokat kell egy széles spektrumú műszaki tartalom segítségével pénztermelő folyamattá konvertálni, miközben a jogi környezet dinamikusan változik. Ezért egy jó ötlet önmagában nem feltétlenül elég. A tartós siker érdekében ismerni kell mind a projekt ágazati sajátosságait, mind a beruházás szabályozási környezetét. Szükség van megfelelő szakmai és műszaki alapokra, valamint stabil pénzügyi háttérre és kitartásra. A felsorolt erőforrások mind kockázatokat rejtenek magukban, de ha ezekre a kockázatokra sikerül megfelelő vészforgatókönyveket kidolgozni, a projekt hosszú távon fenntartható és eredményes lesz.

Projektfejlesztési szolgáltatásunkat a beruházói oldal teljes vertikumának kínáljuk – a döntés-előkészítési szakasztól kezdve a döntési és megvalósítási folyamaton át az ellenőrzési fázisig. Munkánkkal segítjük partnereinket a helyes döntések meghozatalában a számukra legelőnyösebb argumentumok mentén.


Tevékenységek

  • Bioenergetikai projektfinanszírozás üzleti logikájának és módszertanának kidolgozása – CIB Lízing Csoport (2006)
  • 1 MW villamos teljesítményű biogáz erőmű és két állattartó telepi rekonstrukció projekt alapú finanszírozásának szervezése 3,97 Mrd Ft – AgroCow Kft/CIB Bank Zrt. (2008)
  • Kisközség lágyszárú biomassza tüzelésen alapuló ESCO modelljének kidolgozása (2009)
  • Az FVM MGI biomasszatüzelésű energetikai koncepciójának megalkotása - FVM MGI (2009)
  • Üzleti lehetőségek felkutatása a biogáz üzemi beruházások terén – UTS Biogáz Hungary (folyamatban)
  • Bioenergetikai projektek finanszírozhatóságának és megvalósíthatóságának vizsgálata – EBRD (folyamatban)
  • Állattartó telepi rekonstrukciók üzleti lehetőségeinek felkutatása – Stallprofi Magyarország Kft. (folyamatban)

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2021

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu