VOLT itt egy kis pitty putty

Úgy látszik, az időjárás nem bírja a fesztiválozást. Múlt héten még együtt mulattunk 123.000 ember társaságában a VOLT Fesztiválon. Együtt ittuk az Irsai Olivér fröccsöt a Taschner Bor és Pezsgőházban. Együtt hallgattuk a Budapest Bárt, együtt pogóztunk a Beatricére, csápoltunk a Punnany Massifra, és együtt hatódtunk meg a Wellhello koncertjén.

Akkor még jó volt. Aztán tegnapra megint elcsapta a hasát és kijött belőle minden. Ugyanezt művelte tavaly is. Akkor is szegény Balaton Sound itta meg a levét. Szó szerint. És tegnapi is kaptak bőven. De nem csak a Balaton Soundnak, az egész országnak kijutott a felhőszakadásból.

De hát mi ez kérem szépen? Hát mi folyik itt Gyöngyösön? Tegnap a MAVIR bejelentette, hogy 12 óra 45 perc körüli időszakban 6456 MW-os negyedórás átlag bruttó rendszerterhelést regisztrált a kánikulában. Azaz megdőlt a nyári villamosenergia termelés.

Délután pedig? Elázott minden. Az aluljárok, az utak, a kert, a bácsi. 3500-szor riasztották a katasztrófavédelmet. Különleges Buvármercik jelentek meg az utakon.

Úszott a körút is.

Hát minek iszik aki nem bírja? Tudod kedves időjárás, hogy mekkora bevétel kiesét okoztál nekem? 14:45-től drasztikusan visszaesett a termelésem, és 15:15-kor ki is kapcsolt a napelemes rendszer invertere.

Ez így nincs rendjén. Még szerencse, hogy a napelemes modulok bírták a jégesőt – mindig bírják – és reggel 5:20-kor helyreállt a világ rendje.

Így talán lesz egy kis megtakarított pénzem. Talán összejön annyi, hogy jövőre is elmehessünk a VOLT Fesztiválra, és újra átélhessük ezt:

Forrás: energiatakarek.hu