Felfutóban a biogázos beruházások száma Szerbiában

2021-01-27

A svájci központú európai energiavállalat, a MET Csoport és az északkelet-szerbiai Novo Milosevo városában működő helyi cég, az Arhar Teh vegyesvállalata, a PEPO Energy építette meg és helyezte üzembe a zöldenergiával működő biogázerőművet.

A berendezés mezőgazdasági eredetű biomasszából állít elő biogázt, amelynek segítségével villamosenergiát és hőt termel. Az erőmű kapacitása 1,2 megawatt (MW). A MET Csoport 2020 májusában csatlakozott a PEPO-projekthez, 51 százalékos részesedést szerezve és biztosítva a szükséges projektfinanszírozást.

 

Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes, energiaügyi miniszter hangsúlyozta az új biogázerőmű építésének fontosságát  Szerbiában, a már meglévő 28 erőmű mellé. „Jelenleg további 73 biogázerőművet építünk Szerbiában, amivel egy vagy két éven belül 100 MW beépített kapacitás jön létre, és Szerbia így több villamosenergiát állít majd elő biogázból, mint Horvátország, Montenegró és Szlovénia együtt”


Forrás: portfolio.hu, group.met.com


Galéria

Ragoncza Ádám

Okleveles mezőgazdasági gépészmérnök vagyok, szakterületem a megújuló energiák, azon belül is a biogáz és a napenergia. Pályafutásomat kutatóként kezdtem, majd váltottam a projektfinanszírozásra, projektfejlesztésre, projektmenedzsmentre, végül a cégvezetésre. Mindig is megújuló energiákkal foglalkoztam nagyvállalati ügyfélkörrel, de 2011 óta egy új üzletággal a lakosság felé is nyitunk.

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2021

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu