Exponenciálisan nő az AMPTS II-vel kapcsolatos publikációk száma

A Bioprocess Control zászlóshajóját az Automatic Methane Potential Test System (AMPTS II) –t előszeretettel használják a kutatók és a mérnökök gázkihozatali méréseik eszközeként. A Bioprocess Control által 2010 óta nyilvántartott publikációk listája, melyben az AMPTS II-t használták mérőműszerként az elmúlt években egyértelmű exponenciális növekedést mutat. Egy egyszerű keresés alapján 400 angol nyelvű tudományos publikációban jelennek meg az AMPTS II-vel folytatott mérések eredményei 2018 január végéig.

2017-ben egy nemzetközi BMP tanulmány készült 33 európai laboratórium részvételével. Tanulmány rámutat arra, hogy a BMP teszt módszere jelentős hatást gyakorol a BMP mérés eredményére. Egy automatizált mérőműszer (AMPTS II) jelentősen növeli a mért értékek megbízhatóságát és csökkenti a hibát.

A mérőműszert a VDI 4630 (2016) szabvány szerint is javasolt, mint a szakaszos mérések lefolytatására alkalmas mérőeszköz. A Bioprocess Control által előállított műszert és mérési metodikát számtalan nemzetközi egyetem vagy ipari létesítmény használja és építi bele a vizsgálati rendszereibe.

Az AMPTS II-vel kapcsolatos publikációkról részletesen ezen a linken olvashat.

Forrás: Bioprocess Control