Első Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A fesztivál kiemelt témája a természet- és a környezetvédelem, és nem titkolt célja volt, hogy elérje a fiatalokat alkotóként, nézőként és aktív természetvédőként egyaránt.

National Geographic cikkében beszámol arról, hogy a filmek versenye ünnepélyes gálával zárult május 17-én, a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában a nyertes filmek alkotói átvették díjaikat. Juhász Árpád geológus, a hazai természettudományos ismeretterjesztés nagy alakja, a Fesztivál zsűrijének elnöke, Rockenbauer-emlékdíjban részesült, melyet első alkalommal ítélt oda egy független kuratórium. A díjat Rockenbauer Pál munkatársa Szabados Tamás rendező, operatőr alapította. A kuratórium célja, hogy egy örökséget, egy hitet továbbvigyenek, felmutassanak minden évben. Az emlékdíjat Szinvai Pál gödöllői szobrász készítette.

Díjazottak listája a rendezvény honlapján itt érhető el.

Az Fesztivál szakmai támogatói között az Energiatakarék is képviselte magát. Ennek keretében az Alsóparkban felállított Zöld Energiák sátrában a közönség közelebbről megismerkedhetett a napelemes villamosenergia termelés gyakorlatával.

Forrás: National Geographic