Flashmob és erdőültetés az Energia NAPon

„Csapatommal az „Energia nap” elnevezésű rendezvénysorozatot szervezzük, melynek az első állomása Budapesten lesz, 2015.szeptember 12-én.” Így kezdődött az a levél, ami június 13-án a postaládámban landolt és megalapozta a múlt szombati programját az Energiatakaréknak. Szeretem a jó és az újszerű kezdeményezéseket. És ez az volt. Egy szabadtéri rendezvény, amelynek a célja az egészség megőrzése, a környezettudatosság és a fenntarthatóság. Csupa olyan hívószó, amelyekkel mi is operálunk, mi is azonosulni tudunk. Lelkes lettem, egyből felvettem a kapcsolatot a főszervezőkkel és megbeszéltük, hogy milyen programmal leszünk jelen a szabadtéri rendezvényen.

Kis rákészülést követően elkészült az a 750 Watt teljesítményű sziget üzemű napelemes rendszer, melyet a rendezvény helyére vontattunk. Mellé állítottunk egy wattmérővel ellátott kerékpárt és máris kezdetét vehette a verseny. Megnéztük, ki erősebb, mint a nap? 750 Watt egy mikrohullámú sütő teljesítménye. A legerősebb kerékpáros a saját kollégánk volt, aki 209 Wattot tudott kitekerni. A bemutatóval azt szerettük volna elérni, hogy mindenki számára világos legyen, mennyire nehéz dolog energiát előállítani, és mennyire meg kell becsülni azt, ami van. Aki teljesítette a feladatot kapott egy pecsétet a rendezők által biztosított füzetbe. 10 pecsét jutalma egy facsemete volt, melyből összesen 642 darabot osztottak ki a szervezők a nap végére.

Aki megfáradt a kiállítók által biztosított feladatok ellátása során, megpihenhetett a nagyszínpad előtt. Itt színes programok – koncertek, gyerekprogramok, flash-mob – várták a résztvevőket és éhségüket kizárólag egészségtudatos ételekkel csillapíthatták. Az egyes témák iránt fogékonyabbak a rendezvénysátor előadásait is meghallgathatták, így többek között részleteket is megtudhattak a napelemes villamosenergia termelésről az Energiatakarék jóvoltából.

Igazán jó programot sikerült összeállítaniuk a szervezőknek. Aki kilátogatott, kellemes családi napon találta magát, egészséges ételeket fogyaszthatott, kitűnő zenészeket hallhatott. Itt minden a fenntarthatóságról az egészséges életmódról szólt. A mi sátrunk villamos energia igényét is a Nap erejéből fedeztük napelemek segítségével.

Ha esetleg lemaradt, ne keseregjen! A roadshow ezen a hétvégén Székesfehérvárra, 26-án Kecskemétre utazik. Ízelítőnek tekintse meg a hétvégi eseményről készült képeket. Érdekli a napelemes villamosenergia termelés? Tudjon meg többet:

Forrás: energiatakarek.hu