EnergiaEgyetem: A biogáz-hasznosítás területi tervezése

2021-06-17

A résztvevők hangsúlyozták, hogy a biogáz-technológia pozíciója a lehetőségekkel összevetésben hazánkban igen gyenge. Ezen a területen nemcsak a szerves hulladékok okozta problémák miatt kellene sürgősen lépéseket tennünk, de a hazai energiarendszer rugalmasságának fokozása miatt is elkerülhetetlen a kapacitások bővítése.

Soha Tamás, a bemutatott közlemény vezető szerzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a bővítést nem szabad a regionális szintű térbeli energiatervezés nélkül végrehajtani, mert a szuboptimális megoldásoknak kedvezőtlen következményei is lehetnek. Simon Anita, az ALTEO fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese a jelenlegi támogatási rendszer átalakításának szükségességét emelte ki, amely ennek a szektornak a megerősítése érdekében hazánkban is elkerülhetetlennek látszik. Dr. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet- és Tájföldrajzi Tanszék energiaföldrajzi kutatócsoportjának képviselője azt hangsúlyozta, hogy a fenntartható energiarendszer optimális működése nem képzelhető el a biogáz-technológia nélkül.


Forrás: energiaklub.hu


Ragoncza Ádám

Okleveles mezőgazdasági gépészmérnök vagyok, szakterületem a megújuló energiák, azon belül is a biogáz és a napenergia. Pályafutásomat kutatóként kezdtem, majd váltottam a projektfinanszírozásra, projektfejlesztésre, projektmenedzsmentre, végül a cégvezetésre. Mindig is megújuló energiákkal foglalkoztam nagyvállalati ügyfélkörrel, de 2011 óta egy új üzletággal a lakosság felé is nyitunk.

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2021

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu