Biogázüzem létesül a poznani állatkertben

2020-05-14

A fenntarthatóság jegyében biogázüzemet építenek a poznańi állatkertben, amely lehetővé teszi a naponta keletkező több tonna hulladék újrahasznosítását. Poznan város vezetői azért döntöttek a létesítmény megépítése mellett, mert úgy gondolják, hogy a termékeket, anyagokat és alapanyagokat a lehető leghosszabb ideig kell használni a fenntarthatóság jegyében, és a hulladék keletkezését minimálisra kell csökkenteni.

Az állatkertben jelenleg csaknem 2 500 állat él és naponta több tonna biohulladék keletkezik. Ha a hulladékot biogáz előállítására használják, ezzel nagymértékben javítják az állatkert működését, megoldják a hulladékkezelést, és jóval gazdaságosabb lesz a létesítmény üzemeltetése. A megtermelt villamos energia táplálhatja az állatkert létesítményeit, valamint a kapcsolt energiatermelés során keletkező hő az elefántok épületének és más pavilonoknak a fűtésére szolgálhat. A hő- és villamosenergia-termelésen kívül a folyamat eredményeként keletkező kierjedt anyag műtrágya kiváltására is felhasználható.

 

 

 

 

 


Forrás: magyarmezogazdasag.hu; agropolska.pl


Galéria

Ragoncza Ádám

Okleveles mezőgazdasági gépészmérnök vagyok, szakterületem a megújuló energiák, azon belül is a biogáz és a napenergia. Pályafutásomat kutatóként kezdtem, majd váltottam a projektfinanszírozásra, projektfejlesztésre, projektmenedzsmentre, végül a cégvezetésre. Mindig is megújuló energiákkal foglalkoztam nagyvállalati ügyfélkörrel, de 2011 óta egy új üzletággal a lakosság felé is nyitunk.

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2020

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu