Biogázos fejlesztés indul Nagykanizsán

2020-12-15

Egy új, a nemzeti energiastratégia szempontjából is fontos innováció helyszíne lesz a dél-zalai város. A Pannon Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudo­mányi Egyetem kutatói ugyanis egy energiakonvertáló eszköz tesztelését kezdik meg hamarosan a Délzalai Vízmű Zrt. szennyvíztelepén.

A berendezés a szennyvíziszapból felszabaduló biogázt alakítja át úgy, hogy az betáplálható legyen a földgázrendszerbe. Az 1,3 milliárd forintból egy sorozatgyártásra is alkalmas berendezés készülhet, ami – a remények szerint – képes a nagy koncentrációjú szén-dioxid-tartalmú gázok (szennyvíztisztító, földgázlelőhelyek) metántartalmának megemelésére, hogy azok betáplálhatók legyenek a gázhálózatba.

 


Forrás: zaol.hu; fotó: euroaszfalt.hu + Hanna Istruments


Galéria

Ragoncza Ádám

Okleveles mezőgazdasági gépészmérnök vagyok, szakterületem a megújuló energiák, azon belül is a biogáz és a napenergia. Pályafutásomat kutatóként kezdtem, majd váltottam a projektfinanszírozásra, projektfejlesztésre, projektmenedzsmentre, végül a cégvezetésre. Mindig is megújuló energiákkal foglalkoztam nagyvállalati ügyfélkörrel, de 2011 óta egy új üzletággal a lakosság felé is nyitunk.

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2021

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu