Begördült a Lidl új biometános tehergépkocsi flottája

2020-02-18

Somagliai (Lombardia) logisztikai központjában mutatta be a Lidl új „zöld” flottáját, amit Észak-Olaszországban értékesítési pontjai feltöltésére használ majd. Biometán használatával akár 95 százalékkal mérsékelhető a szén-dioxid-kibocsátás, az erőforrások pedig körkörös ciklusban használhatók fel.

Öt új, biometán-üzemű jármű mutatkozott be a Lidl flottájában, amelyek a vállalat, valamint az IVECO, az LC3 Trasporti és az Edison együttműködésének gyümölcsei. Ezek az első ilyen járművek az olasz kiskereskedelmi, illetve nagykereskedelmi disztribúciós szektorban, amely a partnerek töretlen elkötelezettségét hangsúlyozza. A Lidl somagliai logisztikai központjában tartott sajtótájékoztatón bemutatott, új CNG-üzemű IVECO Stralis NP 460 tehergépkocsik biometánnal üzemelnek. E környezetbarát megoldás a járművek szén-dioxid-kibocsátása és életciklus-emissziója tekintetében egyaránt megújuló és hosszú távon fenntartható tüzelőanyagnak számít. Ezen tulajdonságai jóval kedvezőbben alakulnak a többi üzemanyaghoz viszonyítva. Az öt biometán-üzemű jármű a Lidl Olaszországban működő összesen tíz logisztikai központja közül a somagliai körüli területeken dolgozik majd.


Forrás: hungarokamion.hu


Galéria

Ragoncza Ádám

Okleveles mezőgazdasági gépészmérnök vagyok, szakterületem a megújuló energiák, azon belül is a biogáz és a napenergia. Pályafutásomat kutatóként kezdtem, majd váltottam a projektfinanszírozásra, projektfejlesztésre, projektmenedzsmentre, végül a cégvezetésre. Mindig is megújuló energiákkal foglalkoztam nagyvállalati ügyfélkörrel, de 2011 óta egy új üzletággal a lakosság felé is nyitunk.

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2022

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu