AMPTS II és Bioreactor a Seqomics Biotechnológia Kft-nél

A mórahalmi SEQOMICS Kft-nél 2016 októbere óta a Bioprocess Control AMPTS II és Bioreactor készülékei teljesítenek szolgálatot hulladékok és szennyvizek genomikai módszerekkel irányított és kontrollált kétlépcsős biodegradációjának vizsgálatában. A készülékeket egy az EGT és Norvég Alap által támogatott pályázat keretein belül szerezték be. Nagy örömünkre szolgált, hogy a berendezéseket mi szállíthattuk le, ezzel átadtuk az első AMPTS II és BioReactor eszközeinket Magyarországon.

A SEQOMICS Kft 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy Közép-Kelet Európában az elsők között vezesse be a genomikában csúcstechnológiának számító újgenerációs szekvenáló (Next Generation Sequencing – NGS) rendszereken történő szekvenálási szolgáltatást. Mára a SEQOMICS Kft teljeskörű szekvenálási és bioinformatikai portfólióval rendelkezik. Minden igényt kielégítő modern mórahalmi telephelyükön az egyedi, szekvenáláson alapuló kutatási-fejlesztési projektek mellett diagnosztikai szolgáltatásokat is kínálnak az alábbi területeken:

1. Humán molekuláris diagnosztika

2. Állategészségügyi diagnosztika

3. Élelmiszerbiztonság (NAT által akkreditált laboratórium)

A SEQOMICS Kft a nyertes projektben egy újszerű, két fázisú hulladék és szennyvízkezelési technológia kidolgozását célozta meg, mely során a sötét fermentáció eredményeképpen visszamaradt részlegesen tisztított szennyvizeken (mely még szignifikáns mennyiségű makro és mikroelemeket tartalmaz, de a szénforrásokból nagyrészt kimerült) egy második lépésben fotoheterotróf fermentációval, zöld algák közreműködésével, szénforrásként CO2-t felhasználva további jelentős tisztulást kívánnak elérni (további energiahordozó, fotolítikus alga eredetű biohidrogén termelése mellett).

A projektről bővebben –>

Sok sikert kívánunk az új laboreszközökhöz.

Forrás: nawaro.hu