Blog

2020-01-29
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása alapján 2030-ig kitűzött célok felé következetesen halad Magyarország, ennek eredményeként a villamosenergia-termelés 90 százalékban karbonsemleges lesz. 2050-re pedig a klímasemleges kibocsátás a cél, amelynek árát a legnagyobb klímaszennyezőknek kell fizetnie. Közölték egyben azt is, hogy az év végéig kidolgozzák majd a 2050-es klímasemlegesség eléréséhez szükséges hosszú távú, átfogó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát.
Tovább

2020-01-16
Tudományos cikkel jelentkeztünk halhulladék és állati trágya anyagok együttes fermentációs vizsgálatairól és lehetőségeiről a Mezőgazdasági Technika c. havi szaklap hasábjain. Részletek a decemberi számban.
Tovább

2020-01-02
A novemberben megrendezésre került hannoveri AGRITECHNICA kiállítás nyitónapján hirdették ki az “ Év traktora 2020” nemzetközi pályázat győzteseit. Az „Év Fenntartható Traktora 2020” kategória nyertese a New Holland Methane Power elnevezésű metánhajtású erőgépe lett.
Tovább

2019-12-16
A 2019-es hannoveri Agritechnica kiállításon a Rolls-Royce decentralizált MTU-Microgrid elnevezésű mezőgazdasági alkalmazási lehetőségeket mutatott be akkumulátoros tárolókkal és intelligens vezérléssel. A független villamosenergia-hálózatok (mikrohálózatok) a Rolls-Royce által kifejlesztett microgrid vezérlő rendszer segítségével kombinálják a megújuló energiaforrásokat az akkumulátoros tárolással, a gáz és dízel aggregátokkal, ezáltal csökkentve a szén-dioxid kibocsátást az energiatermelés során.
Tovább

2019-12-06
Ez év júniusában, a World Biogas Association szervezet jelentésében a biogáz globális lehetőségeiről tett közzé adatokat. A jelentés rávilágított az anaerob fermentáció több részterületet felölelő előnyeire, úgymint a megújuló energia előállítása, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése, valamint a szerves tápanyagok és a széntartalom meglétére, talajban történő felhasználásra. A dokumentum emellett felvázolja a biogáz technológiák lehetséges szerepét is a Párizsi Egyezmény szerinti éghajlatváltozási célok teljesítésében. A legfontosabb megállapítás, hogy az anaerob fermentáció által csökkenthető az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása 3 290–4 360 Mt CO2 ekvivalens mennyiségben, ami megegyezik a világ jelenlegi üvegházhatású gázkibocsátásának 10–13% -os nagyságával. Ezen számok elérhetőek a biogáznak, mint megújuló energiaforrásnak hasznosításával, alapanyagként szerves hulladékok, melléktermékek felhasználásával, elkerülve ezáltal a fosszilis tüzelőanyagok előállítás
Tovább

Kapcsolat

Nawaro Kft., 2021

irodánk címe
2100 Gödöllő Szabadság tér 1.

Telefon: +36 28 554 919
Mobil: +36 20 993 3303
Email: info@nawaro.hu
Web: www.nawaro.hu